Hyppää sisältöön

Kurssit

CampusSport tarjoaa joka lukukausi erillismaksullisia lyhytkursseja, jotka eivät sisälly liikuntamaksuun. Kursseille osallistuminen ei edellytä CampusSportin liikuntamaksun maksamista, jos et halua käyttää muita CampusSportin palveluita.

Kursseille ilmoittaudutaan maksamalla kurssimaksu CampusSportin verkkokaupassa. Jokaisen tulee ilmoittautua kurssille henkilökohtaisesti, eli yksi henkilö ei voi maksaa useampaa kurssimaksua. Kurssi järjestetään vain, mikäli minimiosallistujamäärä täyttyy. Kurssin toteutuminen vahvistetaan sähköpostitse viimeistään kolme arkipäivää ennen kurssin alkua. Mikäli kurssi perutaan, osallistumismaksut palautetaan ilmoittautuneille. Kurssi-ilmoittautuminen on sitova eikä sitä voi perua. Kurssimaksut palautetaan vain sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan, mikäli yli puolet kurssikerroista jää sairastumisen vuoksi väliin.

Syksyn 2024 kurssit

Osa kursseista alkaa syyskuussa viikolla 39 ja osa marraskuussa viikolla 45.

Kaikki kurssit tulevat myyntiin tiistaina 3.9.2024 klo 14.

Viimeinen ilmoittautumispäivä syyskuussa alkaville kursseille on 15.9. ja marraskuussa alkaville kursseille 27.10.

Syksyllä järjestetään seuraavat kurssit:

  • Aikuisbaletti alkeet
  • Akrojooga alkeet
  • Fuusiovatsatanssi alkeet
  • Kuntosaliharjoittelun starttikurssi
  • Kuntosaliharjoittelun starttikurssi henkilökunnalle
  • Käsilläseisonta alkeet
  • Liikkuvuusharjoittelun perusteet henkilökunnalle
  • Potkunyrkkeily alkeet
  • Shuffle alkeet
  • Teatteri-improvisaatio

Aikuisbaletti alkeet

Paikka: Sport Sirkka (Sirkkalankatu 13, Turku)
Ajankohta: torstaisin 26.9.-24.10.2024 (5 kertaa) klo 20-21
Hinta: 34 €
Minimiosallistujamäärä: 10
Ohjaaja: Anniina Ukkonen

Kurssilla tutustutaan klassisen baletin perusharjoituksiin tangolla, keskilattialla ja tilassa liikkuen. Kurssilla keskitytään vartalon oikeiden linjausten löytämiseen sekä kehitetään ryhtiä, voimaa, notkeutta, joustavuutta, tasapainoa, rytmitajua ja koordinaatiota, baletin tanssillista eläytymistä unohtamatta. Baletin harjoittelusta on hyötyä kaikille, eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Baletti luo vahvan pohjan kaikkiin muihin tanssilajeihin ja soveltuu hyvin tukemaan myös ei-tanssillisia liikuntaharrastuksia.

Akrojooga alkeet

Paikka: Educariumin voimistelusali (Assistentinkatu 5, Turku)
Ajankohta: tiistaisin 24.9.-22.10.2024 (5 kertaa) klo 18-18.50
Hinta: 30 €
Minimiosallistujamäärä: 10
Ohjaaja: Henriikka Konki

Akrojooga on liikuntamuoto, jossa yhdistyy jooga ja akrobatia. Akrojooga luo yhteyttä henkilöiden välillä liikkeen, ilon ja leikin kautta. Laji auttaa kehittämään keskittymistä, läsnäoloa, luottamusta ja yhteisöllisyyttä. Akrojoogassa opetellaan ylläpitämään jatkuvaa fyysistä tasapainoa toisen ihmisen kanssa. Jokainen kurssitapaaminen sisältää alkulämmittelyn, tekniikoiden harjoittelua ja loppuverryttelyn. Aikaisempaa kokemusta lajista ei tarvita. Kurssilla työskennellään vaihtuvan parin kanssa. 

Kurssikertojen teemat: tutustuminen toisiimme ja akrojoogaan, keskivartalon voima ja hallinta, voimalinjojen hyödyntäminen tasapainoilussa, vahvat ranteet foot to hand -työskentelyssä, dynaamiset siirtymät asentojen välillä.

Fuusiovatsatanssi alkeet

Paikka: Sport Sirkka (Sirkkalankatu 13, Turku)
Ajankohta: torstaisin 7.11.-5.12.2024 (5 kertaa) klo 20-21
Hinta: 38 €
Minimiosallistujamäärä: 10
Ohjaaja: Amanda Mäkimurto

Fuusiovatsatanssi on tanssilaji, jossa fuusioidaan eri tanssityylejä vatsatanssitekniikkaan. Lajin liikekieli on eleganttia ja käärmemäisen sulavaa maustettuna vahvoilla, näyttävillä aksenteilla. Säännöllinen harjoittelu vahvistaa erityisesti keskivartalon syviä lihaksia, selkää ja käsivarsia sekä kehittää koordinaatiokykyä. Vähitellen myös kehonhallinta ja kehontuntemus paranevat. Feminiininen ilmaisu alkaa tuntua luonnolliselta vatsatanssin sensuellin liikekielen myötä. Fuusiovatsatanssia tanssitaan arabialaisen musiikin rytmien kuorruttaman konemusiikin tahtiin. Fuusiovatsatanssi tunnetaan myös nimellä tribal fusion belly dance. Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa tanssikokemusta.

Kuntosaliharjoittelun starttikurssi

Paikka: Formis-kuntosali (Ajurinkatu 2/Läntinen Pitkäkatu 25, Turku)
Ajankohta: torstaisin 26.9.-24.10.2024 (5 kertaa) klo 17.45-18.45
Hinta: 46 €
Minimiosallistujamäärä: 10
Ohjaaja: Anni Toivanen

Kuntosaliharjoittelun starttikurssilla käydään läpi kuntosaliharjoittelun perusteita ja opetellaan liikkeiden tekniikkaa. Kurssilla käydään läpi helppoja perusliikkeitä sekä laitteilla että vapailla painoja. Tältä kurssilta saat varmuutta ja taitoja turvalliseen omatoimiseen saliharjoitteluun.

Kuntosaliharjoittelun starttikurssi henkilökunnalle

Paikka: Formis-kuntosali (Ajurinkatu 2/Läntinen Pitkäkatu 25, Turku)
Ajankohta: torstaisin 26.9.-24.10.2024 (5 kertaa) klo 16.30-17.30
Hinta: 46 €
Minimiosallistujamäärä: 10
Ohjaaja: Anni Toivanen

Kuntosaliharjoittelun starttikurssilla käydään läpi kuntosaliharjoittelun perusteita ja opetellaan liikkeiden tekniikkaa. Kurssilla käydään läpi helppoja perusliikkeitä sekä laitteilla että vapailla painoja. Tältä kurssilta saat varmuutta ja taitoja turvalliseen omatoimiseen saliharjoitteluun. Tälle kurssille voivat osallistua ainoastaan korkeakoulujen henkilökunnan jäsenet.

Käsilläseisonta alkeet

Paikka: Educariumin voimistelusali (Assistentinkatu 5, Turku)
Ajankohta: tiistaisin 24.9.-22.10.2024 (5 kertaa) klo 17-17.50
Hinta: 30 €
Minimiosallistujamäärä: 10
Ohjaaja: Henriikka Konki

Käsilläseisonnan alkeiskurssilla totutellaan siirtämään painoa käsille ja edetään vaiheittain, turvallisten harjoitteiden kautta, kohti varsinaista käsilläseisontaa. Kurssilla ei tarvita aiempaa kokemusta käsilläseisonnasta.

Liikkuvuusharjoittelun perusteet henkilökunnalle

Paikka: Sport Sirkka (Sirkkalankatu 13, Turku)
Ajankohta: maanantaisin 23.9. – 21.10.2024 (5 kertaa) klo 20.10-21
Hinta: 50 €
Minimiosallistujamäärä: 13
Ohjaaja: Roosa Närhi

Kurssin tavoitteena on oppia, miten liikkuvuutta kehitetään aktiivisen voimantuoton kautta, ei pelkästään rentoutumalla. Pääset tutustumaan kurssilla staattiseen ja dynaamiseen venyttelyyn, AIS-menetelmään (aktiivinen kohdevenyttely) sekä isometrisiin harjoitteisiin. Lisäksi saat vinkkejä siihen, miten voit hyödyntää erilaisia liikkuvuusharjoittelun menetelmiä omassa arjessasi. Tälle kurssille voivat osallistua ainoastaan korkeakoulujen henkilökunnan jäsenet.

Potkunyrkkeily alkeet 

Paikka: Educariumin voimistelusali (Assistentinkatu 5, Turku)
Ajankohta: maanantaisin 23.9.-11.11.2024 (8 kertaa) klo 17-18.30
Hinta: 56 €
Minimiosallistujamäärä: 12
Ohjaaja: Timo-Juhani Hirvikangas

Potkunyrkkeily on karaten ja nyrkkeilyn pohjalta kehitetty laji. Potkunyrkkeilyssä sekä lyönnit että potkut ovat sallittuja, ja lajia harrastetaan sekä itsepuolustustarkoituksessa että kilpailumielessä. Aiempaa kokemusta lajista ei tarvita.

Shuffle alkeet

Paikka: Sport Sirkka (Sirkkalankatu 13, Turku)
Ajankohta: keskiviikkoisin 6.11.-4.12.2024 (5 kertaa) klo 20-21
Hinta: 38 €
Minimiosallistujamäärä: 10
Ohjaaja: Iida Aalto

Shuffle on erilaisista katutanssilajeista kehittynyt vauhdikas ja jalkapainotteinen tanssilaji. Shufflessa yhdistyvät hikinen kuntoa kohottava treeni ja hauskanpito. Opetuskerta koostuu alkulämmittelystä, lajille ominaisten liikkeiden, kuten running manin, t-stepin ja charlestonin, opettelusta sekä lyhyestä loppuvenyttelystä. Lisäksi kurssilla harjoitellaan hitaaseen tempoon tehtävää koreografiaa, jonka opettelua jatketaan kurssin edetessä. Kurssilla lähdetään liikkeelle lajin perusteista eli et tarvitse aiempaa tanssitaustaa.

Teatteri-improvisaatio

Paikka: Sport Sirkka (Sirkkalankatu 13, Turku)
Ajankohta: tiistaisin 24.9.-22.10.2024 (5 kertaa) klo 20-21.30
Hinta: 49 €
Minimiosallistujamäärä: 10
Ohjaaja: Emmi Astikainen

Kurssilla tutustutaan improvisaation alkeisiin pelien, leikkien sekä teatteri-ilmaisun harjoitteiden kautta. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita – leikkimielisyys, avoimuus ja heittäytymiskyky riittävät. Improvisaatio on erinomainen tapa kehittää omaa luovuutta ja esiintymistaitoja hauskanpidon ohella. Vaikka kyseessä ei ole liikuntakurssi, niin hiki tulee varmasti, joten on hyvä pukeutua rentoihin vaatteisiin. Kurssikielenä on ainoastaan suomi.